Krůtí maso se doporučuje používat u psů při dietách a to i při těchto velmi přísných např. před operací apod, jelikož je velmi lehce stravitelné. Obsahuje málo tuku a více kyseliny linolové (pro správnou funkci buněk, nervů a imunitní systém psa), a navíc i jednu z esenciálních mastných nenasycených kyselin, která je důležitá pro udržení správného stavu a ke snížení hladiny cholesterolu v krvi vašich psích miláčků.
Krůtí maso je zařazeno na seznam superpotravin a krůtí tuk má výhodnější složení, než tuk z vepřového nebo hovězího masa. Patří mezi největší zdroje kvalitních bílkovin, je vhodné i pro pacienty s velmi přísnými dietami.
Kokos – Hlavní položkou dužiny je kokosový olej, který má odlišné složení než většina ostatních olejů. Lipidy jsou jednodušeji metabolizovány a automaticky využívány jako zdroj energie aniž by se ukládaly v tukové tkáni, což zabraňuje možnému váhovému přírůstku. Tento tuk má pozitivní vliv na srdce. Také obsahuje kyselinu Laurovou, která při trávení obsahuje látku zvanou Monolaurin, která má antivirový a antibakteriální účinek. Velkým přínosem jsou také antioxidační látky (polyfenolů), které posilují imunitní systém a bojují proti zánětu.
Vláknina: 76 g/kg
Tuk: 136 g/kg
Bílkovina: 460 g/kg
Popel: 47 g/kg
Vlhkost: 43 g/kg
Energie: 1505 kj/k
Popis složení:
Krůtí prsa: na 100g pamlsků je použito téměř 500g masa (zdroj proteinu a zinku)
Krůtí játra: zdroj železa – podporují krvetvorbu, málo tuku a lehce stravitelné (pro výkonnostní psy), stopové a minerální latky
Mrkev: vysoký obsah vlákniny pro lepší trávení, zdroj vitamínu A, C a E
Jablko: zdraví prospěšné kyseliny – chrání střevní mikroflóru a zabraňují kvašení ve střevech, vláknina pro lepší trávení, zdroj vitamínů a minerálů
Červená řepa: silný antioxidant, důležité minerály: draslík, hořčík, železo, jod, mangan, zinek a vysoký obsah vitamínů C a E
Banán: pro dobré trávení, posílení a regeneraci svalstva a srdce, velké množství draslíku, vlákniny a vitaminu A a C.
Strouhaný kokos: pozitivní vliv na srdce, pomáhá zvyšovat hladinu “hodného“ cholesterolu (HDL) snižováním “špatného“ cholesterolu (LDL), kyselina laurová při trávení produkuje látku zvanou Monolaurin, která má antivirový a antibakteriální účinek.
Na webu používáme cookies. Pokud si myslíte, že je to v pořádku, klikněte na „Přijmout všechny“. Kliknutím na „Nastavení“ si také můžete vybrat, jaké soubory cookie chcete.